Харесайте ни във Facebook

By MAXCART
Моля изчакайте...10 секунди Затвори

Как да изберем най-добрият йонизатор за алкална вода?

2014-11-12 19:49:13
4.17 / 5 (6 гласа)

ОТ КАКВО ДА СЕ РЪКОВОДИМ ПРИ ИЗБОРА НА ЙОНИЗАТОР ЗА АЛКАЛНА ВОДА?

Йонизаторът за алкална вода е уред, който има огромно въздействие върху здравето на цялото семейство. Всеки, който в продължение на няколко седмици  употребява подходящо подбрана алкална вода със сигурност няма да се откаже от нея. Подобряването на  функциите на тялото е удивително.

Ако единственият критерий за избор на йонизатор за алкална вода е цената на устройството, тогава най-добре е да се избере най-евтиният модел. На пазара се предлагат най-различни видове кани за жива вода. Според мене тези кани не могат достатъчно добре да се справят със задачата производсвото на алкална жива вода. Положението при тях е подобно на това с кани за пречистване на вода.

Понеже уредът за алкална вода трябва дълго време да служи на цялото семейство, добре е да купите най-добрият модел, който можете да си позволите. Това съвсем не означава, че трябва да бъде най-скъп. В интернет лесно може да проверите параметрите на тези устройства и да изберете най-подходящият за Вас.

 

КОИ ОТ ПАРАМЕТРИТЕ И ФУНКЦИИТЕ НА ЙОНИЗАТОРА ЗА АЛКАЛНА ВОДА НАИСТИНА СА ВАЖНИ?

При закупуване на йонизатор за алкална вода непременно да се обърне внимание на материала, от който са направени електродите. Някои производители използват стоманени платки - тези устройства са с къс живот. Има устройства със стоманени платки, покрити със слой от сребро, това е по-добре, но все още не е гаранция за дългосрочна употреба. Много добър избор са устройства с титанови плочи. Тези електроди са изключително трайни. Най-добрите и най-надеждните йонизатори за вода са с титаново - платинени електроди. Това е и най-скъпата част на устройството. Платиненият  слой гарантира максимална хигиена, а титановият осигурява изключително дълъг живот на йонизатора, минимум 20 години. Ако дълго искате да се наслаждавате на полезната придобивка обърнете внимание върху тези характеристики на йонизатора.

Друго много важно при избора е показателят окислително-редукционен потенциал ORP. То трябва да бъде възможно най-ниско (от -400mV до -500mV) при запазване на най-високо рН ( 9,5 - 10,0 ).

Качеството на произвежданата вода зависи не само от материала на електродите, а и от техния размер. Производителите обикновено обявават броя на електродите, а те могат да бъдат с различни по големина размери. Колкото по-голям е размерът на електродите, толкова по-добри ще бъдат параметрите на произвежданата вода.  Добрите йонизатори са с вградени рН  и ORP  метър.

Всяко устройство трябва да отговаря на определени параметри по отношение на pH и ORP на произвежданата вода. Ако приоритетът е да се ползва алкална вода само за пиене, нямаме проблеми с кожата и не смятаме да ползваме водата за почистване на хранителни продукти и дома е достатъчно йонизаторът да произвежда вода с рН в диапазон от 5.0 - 9.5. Тези модели са по-евтини и гарантират  здравословна и вкусна алкална вода за ежедневна употреба. Такава вода добре предпазва тялото срещу окисляване.

По-скъпите модели йонизатори за алкална вода произвеждат вода с  рН в интервала  от 2.5 - 12.0 и осигуряват вода с най-много приложения. Тук е мястото да се отбележи, че параметрите на произвежданата вода зависят основно от качеството на входящата вода и най-вече от количеството на разтворените в нея минерали. За получаване на силно алкална вода някои производители използват усилватели на електролиза. Такива могат да бъдат калциев сулфид съдържащ се във вградения в йонизатора филтър или електролитна течност. Добрите йонизатори могат да произвеждат вода с достатъчно високо pH без да е необходимо добавяне на химия в процеса на електролизата. Също така, за пиене не е нужно водата да бъде с много високо pH.  По-важен при пиене на алкалната вода показател е окислително-редукционен потенциал - ORP.

На пазара има устройства с вграден порт за поставяне на минерали като безвреден турмалин или хималайска сол.

Заслужава ли си да се обръща внимание върху дебита на  водата ? Привидно  изглежда , че колкото по-голям дебит, толкова по-добре. На практика, битовите йонизатори за вода произвеждат най-добра  вода при дебит от 1.5 до 2 литра / мин. Предлагаме и полупрофесионелен модел (йонизатор за алкална вода Chanson Revolution), който е с 9 големи електроди и може да прави ефективна йонизация в диапазон от 2 до 4.5 л / мин.

 

Много добър, покриващ най-високи критерии е йонизаторът за алкална вода Chanson Miracle MAX.

 

   Предимства на Chanson Miracle MAX :

 ►най-високо качество и прецизност на филтрация;

 ►най-малкият йонизатор със седем големи йонизиращи плочи;

 ►2 контейнера за минерали, които могат лесно да бъдат сменяни;

 ►функция за контрол на дебита на водата;

 ►включване от Touch-Screen панел;

 ►функция самопочистване;

 ►усъвършенствана електронна система удължаваща живота на плочите и намаляваща разхода на енергия;

 ►усъвършенствана технология против прегряване;

 ►лесно сменяем карбонов блок филтър от кокосови черупки импрегниран със сребро;

 ►пригоден за работа с хималайска сол, която обогатява водата с полезни минерали и придава неповторим вкус;

 ►функция за запаметяване на настройките;

 ►функция следене състоянието на йонизиращите плочи;     

             

Най-добър в света уред за алкална вода за монтаж под плота е йонизаторът за алкална вода Chanson Miracle Max Royale.     

                         

Много удобен е йонизатор за вода за монтаж под кухненска мивка. Този модел е с уникалната функция ТУРБО за усилване процеса на електролизата.

Тази статия също ще Ви помогне в избора на подходящ за Вас йонизатор за вода: ЗАЩО ДА ИЗБЕРА ЙОНИЗАТОР ЗА АЛКАЛНА ВОДА ОТ МАРКАТА CHANSON?      

 

 

 

Коментари

едикойси

Тия изкуствени химикали за повдигане на пехато са доста вредни. слага се отрова за мишки в тях.

Павирани ЕООД

За сега не предвиждаме намаления на йонизаторите. Те се произвеждат в страни, в които цените са определени в щатски долари. В момента цената на долара е доста висока, а курсът на българския лев е свързан с еврото.

Danail Nachev

A nqkakvi namaleniq o4akvat li se?Primerno za Chanson

Павирани ЕООД

Revelation е произведен в Южна Корея, Chanson в Тайван, EHM 729 и EHM 929 в Китай. Всичките са с титаниеви електроди с платинено покритие. При Канген освен калциев сулфит в предварителния филтър за усилване на електролизата и постигане на по-добри параметри допълнително се използва електролитна течност. Източник: http://www.kangenvoda.bg/bg/Uredi/Uredi/LeveLuk-SD-501-PLATINUM.htmlЦитирам малко информация относно използването на химически вещества за увеличаване на силата на електролиза:Here are some things you may want to know when deciding on which brand of water ionizer may best suit your needs. The Enagic SD 501 Leveluk water ionizer does have a fast flow rate, but so do several of the others on the market that are priced significantly less. The Enagic SD 501 Leveluk has calcium sulfite (*) in its filter to boost ionization and oxidation reduction potential. Calcium sulfite (*) is banned in multiple countries for human consumption and causes some people drinking the alkaline ionized Kangen Water® to have heart palpitations. While the Enagic Kangen Water® really is very helpful for many people, some do not tolerate it well because of the calcium sulfite (*).Източник: http://iskangenwatergood.com/ Ако можем да сме полезни с повече информация за да изберете най-подходяшия за Вас уред ние сме на разположение на посочения на сайта телефон за безплатни консултации.

Маринка Дечева

Моля, кажете какво производстно са тези йонизатори? Интересувам се от известно време и пия от Канген вода от японски апарати. Пред дилема съм какъв да си купя за вкъщи.


Моля въведете име

Моля, попълнете валиден имейл!